• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Наші традиції

Наші традиції

Календар наших традицій

ШКОЛА - це держава, той маленький світ, в якому наші учні проживають ціле десятиліття. Шкільні традиції є тією ланкою, яка об'єднує вчителів, учнів, випускників та батьків. Їх благотворний вплив ми відчуваємо і в свята і в повсякденному шкільному житті, вони надають школі те особливе, неповторне, що відрізняє нашу школу від інших і тим самим сплачувати шкільний колектив, збагачуючи його життя. Культурне життя нашої школи дуже багатогранна, за 30 років її існування склалися свої прекрасні традиції: святкові концерти, новорічні ялинки для малюків, дискотеки для старшокласників, творчі вечори.

Урочиста лінійка 1 вересня

День знань - це перші дзвінки і хвилювання, море квітів і білих бантів. Щороку, першого вересня, під променями ще літнього сонця на шкільному подвір'ї проводиться урочиста лінійка, присвячена початку навчального року. Привітання директора, перекличка класів, урочистий виступ першокласників, теплі слова учням від гостей . І, за традицією, свято закінчується першим у цьому навчальному році шкільним дзвоником. На обличчях першокласників сяє усмішка і вони з нетерпінням йдуть в класи.

День здоров'я

Діти змагаються в бігу, у перетягуванні каната, підтягуються й віджимаються, беруть участь у командній естафеті. У молодших школярів в спортивному залі проходять «Веселі старти» та інші ігри. Проведення Дня здоров'я формує мотивацію здорового способу життя у школярів, виховання переконаності і потреби в ньому - через участь у конкретних, затребуваних дітьми, різноманітних видах діяльності. Міцне фізичне здоров'я - це обов'язкова умова щасливого життя.

Свято осені

Осінь - це зовсім не сумна, а дуже романтична пора року. Дійсно, дуже красива в цей час природа! За традицією в нашій школі проходить ярмарок врожаю "Золота осінь", а також конкурс малюнків, творчих робіт, ранки. Діти уміють помічати незвичайне в навколишній природі. І, як завжди, журі доведеться поламати голову, вибираючи переможців, бо кожна робота дивує не лише диво - плодами, а й польотом дитячої фантазії.

День людей похилого віку

Ветерани вчителі, ті, хто пережив війну і блокаду, трудівники тилу і ветерани праці - всіх не перелічити, але кожного з них відрізняє активна життєва позиція, надійність і бажання передати досвід майбутнім поколінням. В актовому залі нашої школи завжди тепла атмосфера, і кожен з присутніх на святі може забрати частинку цієї душевності з собою.

Учитель, перед іменем твоїм ...

День вчителя - спільне свято, свято всіх поколінь, вдячних за отримані знання, за виховання. Це всенародне свято, стосується кожної людини. Спогади про школу, про образ шанованого вчителя супроводжують кожного з нас протягом усього життя, спонукають тільки до добрих вчинків, служать опорою у важку хвилину. Всі ми - сьогоднішні або колишні - чиїсь учні. Часом, тільки ставши дорослим, ми усвідомлюємо, яких зусиль вимагало від наших наставників відповідальне і важке ремесло педагога. Хлопці готують номери і запрошують вчителів на святковий концерт.

Вітаємо наших мам!

З усіх державних свят ми з особливою теплотою завжди відзначаємо міжнародний жіночий день, який, по суті своїй в кожній родині святкується як Мамин день. Але з 1998 року у святковому календарі країни з'явилася нова дата - День матері. І з цього дня у нас з'явилася нова традиція - відзначати, поздоровляти наших мам, бабусь з цим Днем. Традиційно в школі проходить святковий концерт, який довго і з любов'ю готують наші учні. Вони з нетерпінням чекають своїх мам, щоб сказати їм слова вдячності і ніжності. Серед численних свят, що відзначаються в нашій країні, День матері займає особливе місце. Це свято, до якого ніхто не може залишитися байдужим. У цей день ми говоримо слова подяки всім Матерям, які дарують дітям любов, добро, ніжність і ласку.

Новорічні свята

Останній тиждень минає насичений веселими і цікавими заходами. Напередодні свята в нашій школі проводяться новорічні ранки і ялинки для молодших школярів. Для учнів середньої і старшої ланки організовуються вечори й дискотеки. В останні роки, за шкільною традицією, діти беруть участь у театралізованому новорічному ході Діда Мороза і Снігуроньки.

Предметні тижні

Предметні тижні - протягом навчального року з усіх дисциплін

14 лютого

День Святого Валентина - день любові, день пошуків своєї долі. У цей день ми завжди проводимо вечори-конкурси, розважальні ігри, пишемо поздоровлення близьким, рідним, однокласникам, вчителям.

Уроки мужності

Наша школа завжди пам'ятає і шанує нелегку працю Захисників на благо нашого спокою та спокою великої країни. Згадати минуле, віддати данину почесті захисникам Батьківщини може кожен, кому не байдужа доля нашої Вітчизни. У всіх класах проходять уроки, присвячені Дню Захисника Вітчизни. У нашій школі навчалися і працювали чимало людей, якими пишається не тільки наша школа, а й вся країна. До участі у заході запрошуються класні колективи, які представляють увазі журі та гостям огляду виконання пісень і віршів на військово-патріотичну тематику.

НПК "Науково - практична конференція"

З метою розвитку дослідницької та інтелектуальної діяльності школярів, виявлення та підтримки обдарованих дітей щорічно проводиться шкільна науково - практична конференція "Крок у науку". Учасники представляють свої роботи, які присвячені дослідженням в найрізноманітніших напрямках: від гуманітарних і природничих наук до web-дизайну та інформаційних технологій. Проведення шкільних конференцій дає можливість кожному школяреві проявити себе в дослідницькій діяльності та сприяє розвитку такої важливої ​​якості, як прагнення до успіху.

День Перемоги

Щороку учні та вчителі беруть активну участь у святкуванні Великого Свята Перемоги. Проходять зустрічі з ветеранами в музеї школи. Учасники Великої Вітчизняної війни діляться своїми спогадами на Уроках мужності. Учні готують концерт і присвячують його всім ветеранам. 9 травня хлопці та педагоги беруть участь в урочистій ході, покладанні квітів до пам'ятника загиблим у Великій Вітчизняній війні.

Останній дзвоник

Це особливий день для школи. Учнівський колектив прощається з випускниками. Створити атмосферу прощання з дитинством, шкільним життям допомагають шкільні газети різних років, оформлення школи і свято «Останній дзвоник», на який запрошуються всі вчителі, учні 11-го класу, батьки випускників. Під загальні оплески урочисто входять випускники. Їх вітають директор школи, батьки, класні керівники. Дивно зворушливим моментом є виступ першокласників і, нарешті, надається слово випускникам.

Кiлькiсть переглядiв: 1944

Коментарi