• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • ВИХОВНИЙ ЗАХІД ДО ДНЯ КОСМОНАВТИКИ "ВИДАТНІ СИНИ УКРАЇНИ В РАКЕТНО-КОСМІЧНІЙ ГАЛУЗІ"

ВИХОВНИЙ ЗАХІД ДО ДНЯ КОСМОНАВТИКИ "ВИДАТНІ СИНИ УКРАЇНИ В РАКЕТНО-КОСМІЧНІЙ ГАЛУЗІ"

2017-04-12

/Files/images/IMG_2053.JPG

Весна нас приваблює не тільки своєю красою, але й тим, що 12 квітня 1961 року, перемігши земне тяжіння стартував перший у світі космічний корабель «Восток» пілотований Ю. О. Гагаріним. Для часу, в якому ми живемо, звичними стали польоти космічних кораблів, до багатьох планет Сонячної системи, люди побували на Місяці, зробили грандіозні відкриття. Учні 8 класу під керівництвом Бондарєвої Н.П., вчителя фізики провели дослідження на тему: «Видатні сини України в ракетно-космічній галузі».

Після опрацювання великої кількості книг, журналів та продивившись ряд документальних фільмів на ракетно-космічну тему гуртківці встановили, що в ракетно-космічній галузі працювала велика кількість людей, які були українцями або мали українське походження. Результати своїх досліджень учні представили на заході, підготувавши повідомлення і презентацію.

Таким чином проаналізувавши велику кількість біографічних даних відомих конструкторів та космонавтів ми дійшли висновку, що до конструювання ракет та підкорення космічного простору були причетні українці або вихідці із України. Можна сказати, що наші земляки були піонерами в розвитку ракетно-космічної галузі і своїми славетними справами прославили Україну.

Сподіваємось, що і нинішнє та майбутнє покоління українців також досягнуть великих успіхів в освоєні космічного простору, адже космічні дослідження і освоєння космічного простору в Україні – один із найважливіших проявів сучасної науково-технічної революції, одне з найвагоміших досягнень людського генія.

/Files/images/IMG_2053.JPG/Files/images/IMG_2049.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 446

Коментарi