• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Шлях до перемоги . Друга світова війна — ПЕРЕМОГА життя над смертю

Шлях до перемоги . Друга світова війна — ПЕРЕМОГА життя над смертю

2018-05-08

/Files/images/ПОКАЗ У.jpg

Свято Перемоги – особливе свято – величне, вистраждане… Подвиг героїв – переможців у цій жахливій війні непідвладний часу, як і наша щира та безмежна вдячність їм – людям, які виявили нездоланну мужність та незламність духу в боях за рідну землю та свободу країн Європи.

У цьому році Україна та Європа відзначають 73-тю річницю перемоги над нацизмом. Святковим гаслом є: «Пам’ятаємо, перемагаємо».

Велика ціна цієї перемоги – це мільйони загиблих та мільйони поранених, а скільки загиблих від тяжких ран в повоєнні роки, а мільйони зламаних людських доль…

Уламки тих страшних подій і досі – протягом десятиріч ранять душі й серця наших людей, а події тієї жахливої війни назавжди залишаться незагойною раною для теперішніх та майбутніх поколінь, болючим шрамом нашої пам’яті.

Ми у вічному боргу перед ветеранами за їхню обірвану війною юність, за невичерпну силу духу, за прояви незбагненної мужності, свідому самопожертву заради життя на землі.

Ми щиросердно дякуємо ветеранам Другої світової війни за стійкість, за мужність, пишаємось їх подвигами.

І думалось тоді, що ця війна остання, що не допустить людство більше такого знущання над собою.

Прикро, що сумні сторінки історії повторюються, і сьогодні мирне небо України накрила чорна хмара військового протистояння на сході.

Україна охоплена війною. Справжньою. Реальною. У цій війні ми вже маємо тисячі загиблих і поранених.

Наш земний уклін, наша довічна вдячність усім тим, хто здобув нам мир у 45- році і хто сьогодні перебуває під обстрілами «Градів», ризикуючи власним життям заради миру та спокою в нашій країні.

З метою вшанування пам*яті загиблих воїнів Другої світової війни, у школі до відзначення Дня пам’яті і примирення та Дня Перемоги вчителем історії та правознавства Баранько Тетяною Валентинівною було проведено ряд заходів, а саме: екскурсія до шкільного музею «Бойової слави»; для учнів 7 класу проведено урок мужності «Кривава ціна миру в Європі 45-го та сьогодні»; для учнів 11 класу проведена година пам’яті «Вони захищали Вітчизну» та ін.

/Files/images/УРОК.jpg

/Files/images/IMG_0492.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 309

Коментарi